Nejkvalitnější olivové oleje, výrazné sýry, proslavené bílé a červené víno, balzamikový ocet, špagety, mořské plody, lanýže a další. Výčet specialit z tohoto polostrova je snad "nekonečný". Místní kuchyně je vyhlášená a pro mnoho lidí tou nejlepší na světě. Neskutečná rozmanitost poskytuje inspiraci pro restaurace po celém světě. Pojďte a poznejte, co znamená pojem "Italská gastronomie".
- Parmezán (Parmigiano Reggiano)23. 1. 2020Král z Itálie. Pokud se kohokoliv zeptáte, který italský sýr zná, asi všichni řeknou Parmezán (v originále Parmigiano-Reggiano). Tradice postupu výroby sahá až do 12. […]
- Špagety Carbonara15. 1. 2020Jednoduché jídlo na přípravu, ale chuťově velmi výrazné. Možná více než u jiných těstovin zde záleží na kvalitě surovin. Pancetta nebo Guanciale, Parmezán nebo […]